Jordanië

Van Amman naar Petra, via Ma’in (Hammamat), Karak en Shobak

We checkten ’s ochtends vroeg uit bij het hotel om op tijd richting Petra te vertrekken.

Maar eerst reden we naar de Hammamat (=hete bronnen) in Ma’in. Dit was echt geweldig: zoveel heet tot kokend heet water dat gewoon uit de bergen kwam en een natuurlijke sauna. Bij gebrek aan overige buitenlanders, benaderde een Jordaanse televisie ploeg ons om voor de Jordaanse televisie iets positiefs over deze bronnen te zeggen. Ze zouden ons een kopie van de uitzending sturen, wat natuurlijk nooit gebeurde.

Na dit leuke uitje in Hammamat reden we door naar Karak, de plaats die onlangs nog in het nieuws was na grote rellen die volgden op de verhoging van de broodprijzen. In Karak vindt men een zeer groot kasteel van de kruisridders. Dit kasteel was in zeer goede staat en had veel donkere gangen waar we helaas niet inkonden, omdat we onze zaklampen niet mee hadden genomen. Het uitzicht vanaf de burcht is schitterend.

Vervolgens gingen we via een sweetshop van de drie zonen van de zus van Ibrahim, waar we een kaaslekkernij en ijs ‘kregen’ en via een ‘slijterij’ (hier kochten we wijn en Arak voor in het hotel in Petra, waar ze geen alcohol schonken) naar kasteel Shobak. Deze route liep dwars door de ‘Grand Canyon’ van Jordanië, waar je een prachtig uitzicht had. Op de weg naar boven haalden we twee Nederlandse meiden die we kenden uit het Firas Wings hotel in. Ibrahim schrok, omdat ze met de, volgens hem, meest onbetrouwbare taxichauffeur van Amman op weg waren. Hij heeft bijna een uur lang allerlei verhalen over deze man, Khalid, verteld. Later werden we in At Tafila twee keer aangehouden door de politie die het rijbewijs van taxichauffeurs controleerden. Zoals Ibrahim reeds vermoedde werd Khalid hier ook aangehouden en kreeg een boete omdat hij geen vergunning had om toeristen zover mee te nemen.

Ma'in

Shobak was ook erg mooi. Shobak staat op de rand van een berg, met onderaan een grote oppervlakte met fruitbomen. Het buitenaanzicht is imposant door de afschrikwekkende toegangspoort en de drie rijen dikke vestingsmuren. In dit kasteel daalden we af in twee diepe onderaardse gangen naar een voedselopslagplaats en een ondergrondse waterbron. Het was reeds donker toen we in Shobak weggingen. Midden op het platteland stopten we even om naar de schitterende sterrenhemel te kijken. Doordat het aardedonker en super helder was, hadden we een ongeevenaard uitzicht op de melkweg.

Aangekomen in Petra gingen we eerst even douchen en nadat Ibrahim de Nederlandse meiden voorbij had zien komen, hebben we een aantal hotels en restaurants opgebeld om te checken hoe het ze verging, maar ze waren nergens binnen.

Om circa 22.00 uur gingen we als laatste in het hotel dineren en eenmaal buiten kwamen de twee meiden net met hun nieuwe Duitse reisgenoot aangelopen. Ze hadden Khalid ‘gedumped’, maar waren zwaar geïrriteerd over zijn gezeur en irritante gedrag, maar hadden niet echt last van hem gehad. Samen met deze drie meiden en de hotel-eigenaar genoten we van ons diner en gingen toen snel naar bed, nadat we dankzij Ibrahim wat geld van het hotel hadden geleend, omdat we geen geld meer hadden om te eten en te drinken in Petra.

Laat een antwoord achter